10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoc: Proiectul privind retrocedarea imobilelor urmează să fie analizat în Guvern

Boc: Proiectul privind retrocedarea imobilelor urmează să fie analizat în Guvern

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat astăzi că proiectul de lege privind retrocedarea imobilelor urmează să fie analizat în Guvern şi apoi să fie supus aprobării Parlamentului, informează Agerpres.
"Guvernul ar urma să analizeze proiectul şi după aceea să fie trimis spre aprobare Parlamentului. Urmează ca săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare să fie discutat, după care decizia va aparţine Parlamentului. Sper ca şi opoziţia să iasă şi să aducă contribuţia necesară acestei probleme care ţine de România, nu doar de coaliţie. Potrivit Curţii Europene a Drepturilor Omului, până în 15 iulie proiectul să fie adoptat de către Parlamentul României", a declarat Boc. 
Proprietarii de imobile deposedaţi în mod abuziv în perioada comunistă vor primi o despăgubire egală cu maximum 15% din valoarea reală a bunului respectiv, potrivit unui proiect de lege care s-a aflat, săptămâna trecută, în primă lectură, pe masa şedinţei de guvern. 
Este vorba de proiectul de lege privind stabilirea şi plata despăgubirilor pentru imobilele luate abuziv în perioada regimului comunist. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS