14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRazvan Paunescu explica motivele demisiei din PER

Razvan Paunescu explica motivele demisiei din PER

Avocatul Razvan Ioan Paunescu a explicat intr-un comunicat de presa motivele demisiei sale din Partidul Ecologist Roman. "Mi-am dat demisia de peste 6 saptamani din Partidul Ecologist Roman. Demisia mea a venit ca urmare a diferentelor ireconciliabile de opinie si principii dintre mine si colegii mei din conducerea partidului, cu privire la ideologia ecologista si perceptia gresita a acestora de a face politica in Romania. Fac aceasta precizare pentru a pune capat tuturor speculatiilor cu privire la activitatea mea politica si le interzic celor interesati sa se mai foloseasca de numele meu si sa mai asocieze in orice fel numele Razvan Ioan Paunescu cu Partidul Ecologist Roman.

Reiterez faptul ca principiile mele doctrinare coincid cu cele ale verzilor europeni si, implicit, sustin principiile de stanga, punand in prim plan interesul si bunastarea oamenilor, in special a romanilor, si nu sustin interese de grup sau conjunctura. Astfel, dezaprob cu fermitate orice alianta de dreapta, avand in vedere conflictul de interese cu ideologia verzilor din tarile Comunitatii Europene. Partidele verzi ecologiste din Romania ar trebui sa se alinieze principiilor doctrinare de stanga ale verzilor ecologisti din Parlamentul European.

Un alt motiv care a determinat demisia mea din Partidul Ecologist Roman a fost faptul ca, in repetate randuri, colegii mei din conducerea partidului au refuzat sa ne unim cu celelalte partide verzi ecologiste din Romania, fiindu-le teama ca, in urma fuziunii, isi vor pierde pozitiile detinute in conducerea partidului. Le-a fost teama, de asemenea, ca nu vor mai putea dirija dupa bunul plac activitatea partidului si filialele din teritoriu pentru a-si satisface, probabil, interese economice personale. Am constatat ca interesele lor nu erau orientate catre alegatori, nefiind guvernate de principiile doctrinare ecologiste. Interesele lor erau doar interese personale sau de grup, iar partidul era considerat ca fiind un SRL al unui grup restrans din conducerea partidului.

Doresc sa multumesc tuturor colegilor, profesorilor, membrilor Academiei Romane, ONG-urilor si, in special, tuturor romanilor care m-au sprijinit si au crezut in demersul meu politic si ii asigur ca nu voi abandona ideea consolidarii principiilor verzi ecologiste in Romania.

Romani, va sfatuiesc cu toata fermitatea sa votati doar ideologiile si oamenii in care credeti cu adevarat! Nu va lasati influentati in niciun fel, pentru ca aveti dreptul de a va hotari singuri soarta. A venit momentul sa constientizati ca, prin participarea dumneavoastra la vot, veti hotari viitorul dumneavoastra si al copiilor dumneavoastra!", se arata in comunicatul de presa emis de Razvan Ioan Paunescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS