17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de pensionari au descoperit internetul

Zeci de pensionari au descoperit internetul

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell“ din Târgu Jiu a desfăşurat din luna februarie şi până în prezent cursuri gratuite de utilizare a computerului, adresate vârstnicilor care doresc să afle tainele internetului

Cursurile gratuite nu au fost organizate numai la Târgu Jiu, ci şi la biblioteca din oraşul Rovinari şi la cea din comuna gorjeană Peştişani. În plus, în mai toate comunele judeţului Gorj, acolo unde există şi secţii externe şi biblionet (calculatoare achiziţionate prin implementarea Programului Biblionet – n.r.), gorjenii au putut accesa aplicaţiile APIA. Potrivit reprezentanţilor bibliotecii, până în prezent au participat aproximativ 50 de vârstnici din Târgu Jiu, Rovinari şi Peştişani. Cursanții sunt pensionari cu permis de bibliotecă, aceștia fiind instruiţi patru zile pe săptămână, câte patru ore pe zi. „Bibliotecarele noastre au participat la o instruire alături de reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj pentru a învăţa cum să îi ajute pe cetăţenii din mediul rural, care au teren în plată la APIA. Oamenii au venit la bibliotecile cu biblionet pentru a accesa aplicaţiile agenţiei. Cititorii sunt foarte mulţumiţi și vin mai des la bibliotecă“, a spus Olimpia Bratu, directoarea Bibliotecii din Târgu Jiu.
Cursurile de anul acesta au început pe 6 februarie, iar fiecare grupă a fost alcătuită din şase persoane. Acesta este al doilea an în care vârstnicii deslușesc tainele internetului la Biblioteca Judeţeană din municipiu şi la filialele din judeţ. În 2011, peste 100 de persoane au învăţat să lucreze cu un calculator. „Este un program care a avut succes. Oamenii au fost extrem de încântaţi că au putut învăţa să navigheze pe internet și să comunice cu rudele plecate în străinătate“, a spus Olimpia Bratu, directoarea Bibliotecii Judeţene.
Conducerea Bibliotecii Judeţene „Christian Tell“ a lansat în septembrie 2011 blogul „Târgu Jiu, poveştile oraşului“, realizat în cadrul unui proiect finanţat de Fundaţia Irex-Biblionet. La realizarea acestui proiect cultural inedit au participat 11 seniori, care au luat în prealabil lecţii de IT. Totul a pornit de la dorinţa de a aduce în atenţia târgujienilor vechiul oraş de pe Jiu. Proiectul continuă şi anul acesta. Obiectivul acestui proiect este implicarea persoanelor vârstnice în conservarea memoriei colective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS