25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoreea de Nord a început să alimenteze cu carburant racheta care urmează să plaseze pe orbită un satelit

Coreea de Nord a început să alimenteze cu carburant racheta care urmează să plaseze pe orbită un satelit

Alimentarea cu carburant a rachetei nord-coreene care urmează să plaseze pe orbită un satelit între 12 şi 16 aprilie este în curs, a anunţat azi-dimineaţă directorul Centrului de control aerospaţial din Phenian, informează Agerpres.
Un grup de zeci de jurnalişti străini a fost autorizat, în premieră, să viziteze această instalaţie păzită de armată, într-un gest de transparenţă destinat, potrivit Phenianului, să demonstreze că este vorba chiar de lansarea unui satelit de uz civil şi nu a unei rachete balistice, cu rază lungă de acţiune. 
SUA şi aliaţii lor sud-coreeni şi japonezi acuză Coreea de Nord că pregăteşte de fapt un test cu rachetă balistică, capabilă să atingă teritoriul american. Ţările europene, între care şi Rusia s-au alăturat acestui cor de proteste, în timp ce China, principalul aliat al regimului de la Phenian, a făcut apel la reţinere. 
Umplerea rezervoarelor rachetei 'se va încheia' în viitorul apropiat, a mai spus directorul centrului menţionat, dar fără a indica un termen exact în acest sens. El a confirmat faptul că satelitul de observaţie Kwangmyongsong-3 (Stea strălucitoare) a fost instalat ieri la al treilea şi ultimul etaj al rachetei Unha-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS