30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Activităţi speciale de Paşte la Penitenciarul de Minori şi Tineri

Craiova: Activităţi speciale de Paşte la Penitenciarul de Minori şi Tineri

Specialiştii sectorului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarul de Minori şi Tineri au iniţiat proiectul „Sărbătorile Pascale” care cuprinde manifestări specifice acestei sărbători, adresate în egală măsură persoanelor private de libertate de religie catolică, ortodoxă sau membri ai altor comunităţi religioase. 
Activităţile vor cuprinde întâlniri ale minorilor şi tinerilor cu reprezentanţi ai cultelor religioase dar şi participarea la slujbele specifice Sărbătorii de Paşte ce vor fi oficiate în capela unităţii. În cadrul sectorului „Vizite”, vor fi organizate întâlniri ale asistenţilor sociali cu părinţii vizitatori. Scopul acestor întâlniri este acela de a informa părinţii despre evoluţia în plan educaţional a copiilor lor dar şi acela de a le oferi cadouri simbolice constând în obiecte artizanale realizate de minori şi tineri în cadrul atelierelor ocupaţionale.
Vor avea loc activităţi de difuzare a culturii prin dezbateri pe teme Pascale şi susţinerea unor spectacole artistice.
Pentru cele 12 persoane private de libertate de religie greco-catolică sau romano-catolică aflate în Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova a fost asigurat un meniu adecvat duminica trecută.
Două persoane private de libertate – una de religie catolică şi cealaltă de religie ortodoxă – au fost recompensate cu permisiunea de părăsire a penitenciarului pentru o durată de trei zile cu ocazia Sărbătorilor de Paşte ale celor două religii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS