26.7 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Festivalul Shakespeare debutează cu un spectacol prezentat de Berliner Ensemble

Craiova: Festivalul Shakespeare debutează cu un spectacol prezentat de Berliner Ensemble

Cea de-a VIII-a ediție a prestigiosului Festival Internațional Shakespeare (președinte de onoare, Radu Beligan) va debuta în acest an, la Craiova, pe 23 aprilie, cu Shakespeare’s Sonnets, prezentat de Berliner Ensemble din Berlin, spectacol realizat de Robert Wilson și Rufus Wainwright. Ediția de la Craiova se va derula până pe data de 1 mai, într-un regal de spectacole străine și românești, în timp ce în Capitală spectacolele vor fi prezentate în perioada 30 aprilie-12 iulie.
Tema ediției din acest an este “Lumea-i un teatru, noi suntem actorii”. Emil Boroghină, președintele Fundației Shakespeare, co-organizatoare a Festivalului alături de Teatrul Național “Marin Sorescu”, Centrul de Proiecte Culturale ARCUB București și Institutul Cultural Român, speră ca festivalul din acest an să capteze atenția publicului și a specialiștilor de teatru, prin prezentarea unor spectacole de reală valoare din Germania, Rusia, Marea Britanie, Africa de Sud, România, Danemarca, Coreea de Sud, Lituania, Franța. 
Din programul Festivalului nu vor lipsi evenimente precum decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova doamnei Maria Shevtsova, reputat critic și teoretician al teatrului din Marea Britanie sau decernarea Premiului Internațional Shakespeare, ediția a III-a, regizorului lituanian Eimuntas Nekrosius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS