17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolo - Muntenegru, România, Spania şi Grecia, calificate la Jocurile Olimpice de la Londra

Polo – Muntenegru, România, Spania şi Grecia, calificate la Jocurile Olimpice de la Londra

Naţionalele de polo ale Muntenegrului, României, Spaniei şi Greciei s-au calificat vineri noaptea la Jocurile Olimpice, după ce au acces în semifinalele turneului preolimpic de la Edmonton, informează Mediafax.

În faza sferturilor de finală s-au înregistrat rezultatele: Muntenegru-Turcia 19-6, România-Brazilia 19-8, Spania-Macedonia 11-7 şi Grecia-Canada 10-6. Conform regulamentului, primele patru clasate obţin calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, tricolorii urmând să participe după 16 ani de absenţă. În 1996, la Atlanta, România s-a clasat pe locul 11, cea mai bună peformanţă olimpică fiind locul 4, la JO din 1976 (Montreal).

Revenind la turneul preolimpic de la Edmonton, care continuă cu lupta pentru medalii, sâmbătă noaptea vor avea loc semifinalele, între Muntenegru-Grecia şi România-Spania (ora 02.00, ora României), dar şi meciurile pentru locurile 5-8. Finalele sunt programate duminică noaptea, dar pentru cele patru semifinaliste cel mai important obiectiv, calificarea la JO de la Londra, a fost deja atins.

La Jocurile Olimpice de la Londra sunt calificate, înaintea turneului preolimpic de la Edmonton, Marea Britanie (ţară organizatoare), Italia, Ungaria, Serbia, Croaţia, Australia, Kazahstan şi SUA.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 5 mai.

Competiţia masculină la JO de la Londra va debuta în 29 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS