13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua NATO, sărbărtorită prin ceremonii militare organizate în unităţi militare din toată ţara

Ziua NATO, sărbărtorită prin ceremonii militare organizate în unităţi militare din toată ţara

Ziua NATO, dedicată împlinirii a 63 de ani de la crearea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord şi a opt ani de la aderarea ţării noastre la Alianţă, a fost sărbătorită astăzi, prin ceremonii militare, în toate marile unităţi militare din ţară, informează NewsIn citând Ministerul Apărării Naţionale..
În cadrul ceremoniilor militare au fost înălţate pe catarg drapelele României şi NATO, în acordurile Imnului Naţional al României şi ale Imnului Alianţei.
La ceremonia organizată la sediul MApN a fost prezent ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea, alături de personal militar şi civil din structurile centrale ale ministerului şi din categoriile de forţe ale armatei.
"Ziua NATO în România" a fost instituită prin Legea nr. 390/2004. Acest eveniment, care se celebrează în prima duminică a lunii aprilie, este o sărbătoare destinată "democraţiei şi spiritului european şi euroatlantic".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS