20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Scurte ştirti

Zilele Carierei 2012
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor avea, zilele următoare, şansa să-şi găsească o slujbă. Pe 30 și 31 martie, între orele 10.00 – 17.00, foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ găzduieşte cea de-a doua ediţie a târgului de joburi, Zilele Carierei. La acest eveniment, organizat de AIESEC în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Craiova, şi-au anunţat prezenţa 18 societăţi. „Printre companiile care şi-au confirmat deja prezenţa se numără: Obiettivo Lavoro, Vimetco Extrusion, Vimetco Alro, Kirchhoff Automotive, IAC Group, Aproape de TINEri, LIDL, Manpower, Centrul de formare DAGMAR D.V. sau ACCES Oltenia“, a declarat Anca Mic, purtătorul de cuvânt al AIESEC Craiova. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor sociale: şomeri, persoane care au deja un loc de muncă, persoane cu experienţă și tineri absolvenţi.
Andreea Horcone

Campania de colectare a DEEE, în Bănie
Primăria Municipiului Craiova organizează, în zilele de 30 şi 31 martie, la nivel local, campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE). În zilele menţionate, în intervalul orar 8.00-10.00, deţinătorii de DEEE-uri care locuiesc la bloc le vor depozita lângă platformele gospodăreşti, iar cei care locuiesc la casă le vor depozita în faţa porţii. După ora 10.00 vor avea loc colectarea şi transportul deşeurilor către centrele de colectare. La numărul de telefon 0251/422.733 (dispeceratul SC Salubritate Craiova SRL) vor fi preluate apelurile vârstnicilor şi ale persoanelor cu probleme de sănătate, care nu se pot deplasa în vederea depunerii deşeurilor voluminoase la punctele mai sus-menţionate. Conform prevederilor Ordinului nr. 2/2004 cu modificările şi completările ulterioare, transportul deşeurilor de la deţinător la centrele de colectare se va realiza pe baza formularelor de încărcare/descărcare şi expediţie/transport, formulare ce vor fi completate de către generatori.
Click News

„Carol I“ organizează examenul CAE

Tinerii care intenționează să plece la studii în străinătate se pot înscrie, în această perioadă, la examenul Cambridge Advanced English (CAE). Colegiul Național (CN) „Carol I“ Craiova organizează, în colaborare cu Consiliul Britanic, acest examen în perioada 13-15 iunie 2012. Înscrierile se fac la Colegiul Național „Carol I“ Craiova, în perioada 26 martie – 13 aprilie 2012. Documentele necesare înscrierii constau în cerere tip (se ridică de la secretariatul liceului), copie după cartea de identitate, acord foto (se ridică de la secretariatul liceului), adeverință de elev clasă cu profil bilingv. Taxa Consulatului Britanic pentru înscriere este de 610 lei. Examenul CAE reprezintă penultimul nivel al examenelor Cambridge, fiind un nivel avansat, corespunzător nivelului C1 al Cadrului Comun European pentru limbi străine al Consiliului Europei. Acest examen testează aptitudinile de înţelegere, scriere, ascultare şi vorbire. Certificatul CAE este recunoscut de aproape toate universităţile din Marea Britanie şi de un număr tot mai mare de universităţi din Statele Unite, ca şi de angajatori din întreaga lume.
Andreea Horcone

Atelierul de Încondeiat Ouă, ediţia a doua

În perioada 28-29 martie, zeci de copii de la grădiniţele şi şcolile din Craiova vor deprinde tehnica încondeierii ouălor. Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei organizează cea de-a II-a ediţie a Atelierului de Încondeiat Ouă. „Ca şi anul trecut, meşteriţa Asineta Gîscan ne va împărtăşi cu prisosinţă din tradiţiile olteneşti ale «scrierii» ouălor cu motive dintre cele mai diverse, geometrice, florale, skeomorfe, zoomorfe“, se arată într-un comunicat emis de Muzeul Olteniei.
Andreea Horcone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS