23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO Craiovă alb-albastră

O Craiovă alb-albastră

O bordură albă, o bordură albastră – aşa urmează să arate pe margine cele mai importante străzi din Craiova. Angajaţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova au demarat de câteva zile activitatea de vopsire a bordurilor în culorile oraşului – alb şi albastru.
„S-a început cu bordurile de pe strada A. I. Cuza. Vom continua cu cele din sensurile giratorii şi cu străzile adiacente, mergând din centru către periferie“, a declarat Ion Petre, directorul general al RAADPFL Craiova.
Deocamdată, se vopsesc doar bordurile. Refacerea marcajelor de pe carosabil necesită o vopsea performantă, pentru achiziţionarea căreia e deja în curs procedura de achiziţie publică prin licitaţie. „Dacă licitaţia se va desfăşura fără probleme, noi sperăm ca imediat după 1 aprilie să fim deja aprovizionaţi cu vopsea şi, în cazul în care temperaturile ne permit, să putem trece la refacerea marcajelor. Utilajele sunt în stare de funcţionare, sunt curăţate de astă-toamnă, au fost stocate, s-a făcut deja o probă cu ele prin trasarea marcajelor pe Olteniei şi Tineretului“, a explicat directorul Ion Petre. Anul trecut, RAADPFL a folosit pentru refacerea marcajelor din Craiova circa 23 de tone de vopsea, pe care a cheltuit aproximativ 300.000 de lei. Anul acesta, pentru achiziţionarea de vopsea au fost alocaţi mai mulţi bani – circa 370.000 de lei – din care se speră achiziţionarea a peste 30 de tone de vopsea pentru marcaje.
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS