Judecătorii craioveni l-au condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare pe agentul de pază care, pe 1 ianuarie 2009, a produs un accident rutier în urma căruia două persoane au decedat. Agentul furase microbuzul cu care a provocat accidentul şi nu avea permis de conducere.
Tragicul accident în urma căruia au murit doi craioveni a avut loc pe 1 ianuarie 2009, pe bulevardul Nicolae Titulescu din Bănie. Un taxi Matiz condus de Gheorghe Dinu, de 56 de ani, a fost lovit în plin de un microbuz al societăţii Tifco SA, care a intrat pe contrasens. În urma impactului violent, taximetristul a murit pe loc, iar Alin Gigi Florea, de 23 de ani, pasager în taxi, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă, unde, o zi mai târziu, a decedat din cauza rănilor suferite.
Imediat după accident, poliţiştii de la Rutieră au constatat că microbuzul a fost condus de Alin Constantin Buşe, care atunci avea 19 ani, angajat al SC DPI Group Security. În acea zi, tânărul se afla de serviciu la sediul firmei Tifco SA, de unde a plecat cu un microbuz Mercedes şi 520 de litri de motorină către… Zalău. Şi asta, deşi nu avea permis de conducere.
Nu a apucat să ajungă prea departe, pentru că pe bulevardul Nicolae Titulescu, din cauza lipsei de experienţă în conducere şi a vitezei excesive, a pierdut controlul microbuzului, a intrat pe contrasens şi a lovit frontal Matizul condus de Gheorghe Dinu.
Ulterior, Alin Constantin Buşe a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru ucidere din culpă, furt calificat şi conducere fără permis. Buşe a fost eliberat din arest pe 14 iulie 2009.
De la suspendare, la executare
Procesul lui Alin Constantin Buşe a început destul de bine pentru el. Pe 19 ianuarie 2010, magistraţii de la Judecătoria Craiova s-au dovedit destul de „iertători“ cu inculpatul şi l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru faptele comise.
Buşe a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă, şi la un an pentru conducere fără permis. Pentru furt, Buşe a mai fost condamnat la trei ani de detenţie, iar în final judecătorii au dispus ca inculpatul să execute trei ani de închisoare cu suspendare.
Atât Buşe, cât şi procurorii au făcut apel împotriva sentinţei date de Judecătoria Craiova, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj în martie 2010. După aproape un an, în februarie 2011, judecătorii Tribunalului Dolj au decis să schimbe hotărârea Judecătoriei Craiova şi l-au condamnat pe inculpat la şase ani de închisoare cu executare. În plus, instanţa a dispus ca inculpatul să plătească împreună cu Uniqa Asigurări SA despăgubiri materiale şi daune morale în valoare totală de 120.000 de lei părţilor civile.
De data aceasta, hotărârea instanţei a fost atacată cu recurs, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova în mai 2011.
La sfârşitul săptămânii trecute, instanţa a hotărât să scadă pedeapsa primită de Buşe de la șase ani la patru ani şi şase luni. De asemenea, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât ca inculpatul să nu mai contribuie la plata despăgubirilor civile, care vor fi suportate în totalitate de societatea de asigurări. Hotărârea instanţei este definitivă.
Puşcărie şi pentru furt
După ce a scăpat de arestul preventiv, Buşe nu s-a cuminţit, ba din contră, a comis mai multe spargeri de autovehicule în Bănie. A spart ultimul autoturism cu numai câteva zile înainte să fie condamnat de Judecătoria Craiova. Alin Constantin Buşe a fost trimis în judecată şi pentru furt calificat, iar în iulie 2010, Judecătoria Craiova l-a condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare. Hotărârea Judecătoriei Craiova a rămas definitivă în februarie 2011, când Curtea de Apel Craiova a respins recursul formulat de inculpat.