17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUNPR vrea 10% din voturi

UNPR vrea 10% din voturi

Candidând pentru un nou mandat, primarul Craiovei, Antonie Solomon, a promis o campanie electorală „elegantă“, în care nu se va uita „în curtea“ contracandidaţilor

Liderii Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) din cele cinci judeţe ale Olteniei (Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi, Vâlcea) s-au reunit sâmbătă, la Craiova, pentru a stabili strategia electorală în alegerile locale. La reuniune au luat parte Cristian Diaconescu, preşedintele UNPR şi ministru de externe, Gheorghe Bică, vicepreşedinte UNPR şi responsabil cu filialele din Oltenia, precum şi primarul Craiovei, Antonie Solomon, vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte al filialei UNPR Dolj. Alături de aceştia, s-au aflat la această reuniune 56 de primari din Oltenia, dintre care 12 din judeţul Dolj.

Liber la alianţe

În conferinţa de presă care a urmat întâlnirii, vicepreşedintele Bică a anunţat că ţinta electorală a acestui partid la alegerile locale este să adune 10% din sufragii.
„În cadrul acestei reuniuni regionale s-a stabilit ca UNPR să meargă cu liste proprii de candidaţi în toate localităţile din Oltenia. Ne-am propus pentru alegerile locale un scor de cel puţin 10%, dar sperăm ca în Oltenia, unde UNPR are foarte mulţi militanţi, să obţină un scor peste media din ţară şi suntem convinşi şi încrezători că putem să realizăm acest lucru“, a afirmat Gheorghe Bică.
În privinţa încheierii unor eventuale alianţe electorale, filialele locale au primit mână liberă de la centru, a spus preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu.
„Nu există un răspuns categoric în acest moment într-un sens sau altul. Noi am lăsat libertatea totală organizaţiilor pentru a se poziţiona şi ţinem foarte mult seama de evaluările dânşilor, dar până nu parcurgem întregul proces de dialog la nivel regional. Sunt situaţii în care poziţiile sunt destul de greu de armonizat, dar există voinţă politică la nivel central pentru o colaborare cât se poate de adecvată, dar fără a afecta nici mesajul sau identitatea unuia sau altuia dintre partide. Eu cred în sensul colaborării la nivel naţional, dar este posibil să existe şi excepţie, însă nu este nimic anormal în politică“, a declarat Diaconescu.

„Încerc să-i conving pe craioveni că este bine să continuăm împreună“

În cadrul conferinţei de la UNPR, primarul Craiovei, Antonie Solomon, a anunţat că pe 5 mai îşi va începe oficial campania electorală pentru un nou mandat de edil.
 „Pe 5 mai o să mă lansez oficial în bătălia pentru câştigarea scaunului de primar al Craiovei. Voi face o campanie elegantă. Nu ne vom uita în curtea celor care îşi doresc fotoliul de primar, ci doar în curtea noastră. Încerc să-i conving pe craioveni că este bine să continuăm împreună. Sper să câştig şi să continuăm proiectele pe care mi le-am propus pentru că municipiul Craiova merită să devină un oraş european. Şi apropo de oraş european, mă bucur că domnul ministru Diaconescu a dat dovadă de extrem de multă diplomaţie şi sunt convins că, în toamna acestui an, vom păşi în spaţiul Schengen, încă un succes al partidului nostru“, a spus Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS