15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDefileul Jiului, supravegheat video

Defileul Jiului, supravegheat video

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj doreşte să instaleze sisteme de supraveghere video a traficului rutier şi feroviar din Defileul Jiului. Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Salvador Caragea, a solicitat în acest sens fonduri de la consiliul judeţean. Suma necesară depăşeşte 200.000 de lei şi ea va fi folosită în principal pentru montarea de camere video de supraveghere a căii ferate, dar şi a două zone cu probleme, de pe şoseaua naţională ce leagă oraşul Bumbeşti Jiu de municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, respectiv Drumul Naţional 66. Viorel Caragea a declarat că montarea acestor camere video de supraveghere îi va ajuta foarte mult pe poliţişti să identifice persoanele care comit infracţiuni în trafic sau pe cetăţenii care distrug căile ferate în căutare de fier vechi.

39 de tuneluri în Defileul Jiului

Şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea, a depus în scris o solicitare la consiliul judeţean, iar aceasta urmează să fie supusă dezbaterii în cadrul unei şedinţe a instituţiei.
Caragea a menţionat că suma nu este mare şi că investiţia ar duce la creşterea siguranţei în trafic. „Defileul Jiului are o lungime totală de 33 de kilometri. Vrem să înfiinţăm un dispecerat la Bumbeşti Jiu pentru intervenţia în Defileul Jiului şi îl vom dota cu maşini şi cu personal. O monitorizare video ar fi utilă de la ieşirea din Bumbeşti şi până la graniţa dintre judeţe. Nu este o sumă mare şi ar fi o investiţie benefică. Se impune montarea unor sisteme de supraveghere video pentru monitorizarea căilor de comunicaţii  feroviare, aferente celor 39 de tuneluri, zece viaducte, patru gări, precum şi a două camere pentru căile de comunicaţii rutiere ce vor fi amplasate în zona localităţii Polatişte şi în zona Mănăstirii Lainici“, a declarat Viorel Caragea.  Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, nu s-a pronunţat în vreun fel în legătură cu suma cerută de şeful poliţiştilor gorjeni, însă a declarat că siguranţa traficului va fi sporită şi dacă vor fi realizate lucrările de modernizare a DN 66 pe tronsoanele Rovinari – Bumbeşti Jiu, respectiv Bumbeşti Jiu – Petroşani. „Este nevoie şi ca SNCFR să realizeze nişte investiţii la reţeaua feroviară şi la tuneluri pentru că se află într-un stadiu avansat de degradare. Zona este spectaculoasă cu atâtea tuneluri şi poate fi valorificată şi turistic, dar nu cu tunelurile acelea degradate şi în beznă“, a afirmat Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS