30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmendat cu 2.000 de lei pentru că a incendiat vegetaţia uscată

Amendat cu 2.000 de lei pentru că a incendiat vegetaţia uscată

În judeţul Mehedinţi a fost sancţionată prima persoană responsabilă de izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată. Depăşit de situaţie, bărbatul din localitatea Gârbovăţu de Sus a fost nevoit să sune la 112 şi să ceară ajutorul pompierilor. Aşa s-a autodenunţat, speriat fiind de flăcările mari care intraseră în pădure. Acum va trebui să plătească o amendă de 2.000 de lei.
„Eu nici nu vorbesc cu el, suntem în proces pentru un pământ. Face numai necazuri. Ce mă fac eu acum, că mi-a distrus jumătate din vie şi nu mai am alta. Mi se rupe sufletul că mi-au ars butaşii“, a spus proprietara viei care a ars.
În sprijinul pompierilor au sărit şi opt voluntari de la Primăria Căzăneşti, aceştia reuşind să localizeze şi să lichideze toate focarele incendiului după aproape o oră de muncă.
„În dispeceratul ISU Mehedinţi s-a primit un apel prin sistemul unic de urgenţă 112, prin care a fost anunţat un incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit pe raza localităţii Gârbovăţu de Sus, comuna Căzăneşti. Apelantul, un bărbat în vârstă de peste 50 de ani, a recunoscut faptul că el a incendiat vegetaţia uscată de pe terenul proprietate personală. Imediat, la faţa locului s-au deplasat doi inspectori din cadrul Inspecţiei de Prevenire, pentru a lua măsurile legale privind incendierea vegetaţiei uscate. La sosirea acestora, incendiul era localizat de către voluntari, persoana care incendiase terenul fiind găsită la locul evenimentului. Pe toată durata misiunii, pompierii au fost însoţiţi de către poliţistul din comuna Căzăneşti, care i-a sprijinit în desfăşurarea activităţii. Persoana vinovată de incendierea vegetaţiei uscate, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi nerespectarea măsurilor de împiedicare a propagării arderii, a fost sancţionată cu amendă  în cuantum de 2.000 de lei“, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU Mehedinţi.
De la începutul primăverii şi până acum au avut loc foarte multe incendii asemănătoare cu cel de la Gârbovăţu de Sus, însă aceasta a fost prima dată când persoana responsabilă a fost sancţionată.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS