20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul român al Afacerilor Externe retrage personalul auxiliar de la ambasada de la Damasc

Ministerul român al Afacerilor Externe retrage personalul auxiliar de la ambasada de la Damasc

Ministerul Afacerilor Externe a hotărât retragerea personalului auxiliar şi a membrilor de familie din cadrul ambasadei României la Damasc, informează NewsIn.
MAE reiterează   recomandarea adresată cetăţenilor români care se află pe teritoriul sirian, să-l părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre). Bilanţul deceselor din Siria, înregistrate de la începerea revoltelor înăbuşite violent de guvern, în martie anul trecut, a ajuns la 8.500 de morţi, potrivit activiştilor pentru drepturile omului. Ministerul de Externe a anunţat sâmbătă că vor fi repatriați trei cetățeni români din Siria.
La nivelul MAE au fost înregistraţi 247 cetăţeni români (şi familiile lor), dintre care 19 la Departamentul Consular şi 228 la Ambasada României la Damasc.
Cetăţenii români aflaţi în Siria sunt sfătuiţi să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Damasc pentru asistenţă consulară, pentru a fi în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă şi cu evoluţia situaţiei din zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS