17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompania spaniolă FCC a ridicat ultimul stâlp al podului Calafat-Vidin

Compania spaniolă FCC a ridicat ultimul stâlp al podului Calafat-Vidin

Compania spaniolă de construcţii FCC a ridicat ultimul stâlp al podului Calafat-Vidin, ce va lega Bulgaria de România peste Dunăre, informează NewsIn. Stâlpul, finalizat ieri, are o înălţime de 44,76 metri. În prezent constructorul lucrează la platforma podului, la şosea şi la linia de cale ferată.
Potrivit autorităţilor bulgare, la sfârşitul lunii februarie, podul era finalizat în proporţie de 72%. Infrastructura adiacentă de pe teritoriul bulgar era finalizată în proporţie de 88%.
Podul ar urma să fie gata până la sfârşitul lunii noiembrie, iar dacă nu va fi finalizat până la sfârşitul anului, Bulgaria va pierde 70 de milioane de euro din fondurile ISPA.
Podul ar fi trebuit finalizat până în octombrie 2010, dar lucrările au fost întârziate, parţial din cauza dificultăţilor tehnice.
În aprilie 2011, compania spaniolă FCC, care a fost contractată pentru construcţie, a primit un permis pentru extracţia materialelor necesare; lipsa acestui permis a fost unul dintre motivele invocate pentru întârzieri. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS