19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Poveşti cu peştişorul Flopi

Craiova: Poveşti cu peştişorul Flopi

Specialiştii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Jiu au susținut azi o lecție deschisă elevilor clasei a III-a C ai Școlii nr. 36, „Gheorghe Bibescu“ din Craiova, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Elevii din clasa institutorului Lucia Ciucu au aflat cu această ocazie cât de multă apă consumă oamenii în fiecare zi şi cum își pot schimba dieta pentru a reduce acest consum. Li s-a explicat totodată ce înseamnă consumul de apă pentru producerea alimentelor şi care este conţinutul virtual de apă al unor produse alimentare – orez, cartofi, ouă, lapte, brânză, carne.
Tot ieri, angajații ABA Jiu au fost prezenți şi la Şcoala cu clasele I-VIII „Marin Sorescu“ din Bulzeşti. Adriana Bărbuțu, managerul instituţiei de învăţământ din comuna poetului oltean, i-a atras pe elevi de mai mulţi ani în diferite activităţi ecologice. De această dată, copiii din Bulzeşti au creat o serie de compuneri şi desene pe tema irosirii resurselor de apă.
Şi prichindeii din grupa mică A „Prietenii naturii“ de la Grădinița „Elena Farago“ din Craiova au învățat ieri despre importanța apei. Educatoarele Cristina Vlădoi și Magda Sandu împreună cu specialiștii de la ABA Jiu au explicat copiilor valoarea adevărata a lichidului vital. Prezentarea a luat forma unei poveşti, al cărei principal protagonist a fost peştişorul Flopi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS