18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCardurile de sănătate vor fi distribuite începând din august

Cardurile de sănătate vor fi distribuite începând din august

Cardurile de sănătate vor fi distribuite începând din august, însă de acestea vor beneficia doar pacienţii asiguraţi, a anunţat, azi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, citat de NewsIn.
"Cei care nu sunt asiguraţi vor beneficia doar de serviciul de urgenţă, ca şi până acum", a subliniat Duţă.
Şeful CNAS a precizat că Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii prevedea, în momentul publicării, alocarea fondurilor necesare pentru introducerea cardului naţional până la sfârşitul anului 2007.
Reprezentanţii farmaciştilor şi ai medicilor de familie au solicitat ca toate costurile privind cititoarele de carduri să fie suportate de CNAS.
Fiecare asigurat cu vârsta de peste 14 ani va primi cardul de sănătate.
Cardul va fi din plastic şi va avea un cip care va conţine datele de identitate ale posesorului, informaţii medicale despre acesta (cum ar fi grupa sanguină şi Rh-ul, dacă suferă sau nu de boli cronice, dacă are anumite alergii sau dacă şi-a dat acceptul pentru donarea de organe, celule sau ţesuturi), precum şi informaţii despre serviciile medicale accesate de asigurat (ce reţete a primit respectiva persoană, dacă a fost spitalizată şi ce medicamente i-au fost eliberate).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS