15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Premieră la Rânca!

Matei și Mădălina, doi tineri artiști, și-au unit destinele pe platoul de lângă Vârful Păpușa, din stațiunea gorjeană Rânca. Au avut parte de o zi superbă, soarele le-a fost prieten și martor al iubirii, iar amicii s-au bucurat alături de cei doi miri.
Îndrăgostiți de natură și de peisajele din Rânca, Matei și Mădălina au ales să se căsătorească civil pe platoul de lângă Vârful Păpușa. La o altitudine de 1.900 de metri, ei și-au promis că se vor iubi mereu și că își vor fi alături toată viața. La ceremonie au participat familiile tinerilor, prietenii, dar și câțiva turiști curioși. Primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, a oficiat cununia, iar naşi le-au fost actorul Pompiliu Ciochia (actor la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“  din Târgu Jiu – n.r.), care a pus în scenă piesa de teatru „Fata din lift“, acţiunea având loc într-un spaţiu neconvenţional, și soția sa, Mihaela. „Este primul cuplu care a ales să se cunune cu aproape 2.000 de metri mai aproape de Dumnezeu! Este o premieră pentru stațiunea montană Rânca, ne-am bucurat foarte mult că cei doi tineri frumoși și talentați au ales să se căsătorească aici. Le-am sugerat ca botezul primului prunc să îl facă la Peștera Muierii. Să sperăm că și alți tineri le vor urma exemplul și vor alege să se căsătorească aici. Este cu adevărat special“, a spus Constantin Mihuțescu, primarul comunei Baia de Fier. Aceasta a fost prima cununie civilă oficiată la Rânca.

Premieră pentru județul Gorj

Evenimentul de la Rânca a fost o premieră pentru județul Gorj și atât autoritățile, cât și tinerii căsătoriți speră ca mai mulți îndrăgostiți să ia exemplu. „Am fost în vara anului trecut pe Transalpina și ne-a plăcut foarte mult. Mereu Mădălina și-a dorit să facă nunta la munte, amândoi iubim muntele și ni s-a părut o idee excelentă să ne căsătorim civil aici. Este foarte frumos aici, la Rânca. Am avut o vreme superbă!“, a spus Matei Șorop, ginerele. „Este o premieră pentru județul Gorj, am avut foarte multe emoții. Se pare că am dat tonul și pe viitor vor mai fi aici spectacole nonconformiste, alte evenimente asemenea acestei frumoase cununii. Este un eveniment neconvențional, așa cum a fost și piesa «Fata din lift», ce a avut loc între ușile Teatrului Dramatic «Elvira Godeanu». De data aceasta, finul, adică Matei, și nașul, adică eu, au găsit o locație inedită pentru un spectacol mult mai important. Primul pas în viața lor de familie, căsătoria civilă!“, a spus actorul și regizorul Pompiliu Ciochia, nașul tinerilor îndrăgostiți.
Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS