17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCătălin Baba: 79 la sută dintre copii au fost înscrişi în clasa I şi pregătitoare, în prima etapă

Cătălin Baba: 79 la sută dintre copii au fost înscrişi în clasa I şi pregătitoare, în prima etapă

Ministrul Educaţiei Cătălin Baba a anunţat luni că 79 la sută din totalul celor 302.223 de copii recenzaţi au fost înscrişi în clasa pregătitoare şi în clasa I, precizând totodată că în nicio unitate de învăţământ nu se vor organiza cursuri în trei sau mai multe schimburi, informează mediafax.ro. 
"În prima etapă au fost înregistrate 236.068 de fişe, dintre care 95.435 (40 la sută) pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi 142.633 pentru clasa I, toate acestea fiind validate. La nivel naţional au fost recenzaţi 302.223 de copii, ceea ce înseamnă că în prima etapă au fost înscrişi în învăţământul primar 79 la sută dintre aceştia, pondere apropiată de ceea ce am estimat noi, respectiv în jur de 80 la sută", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.
Oficialul a spus că peste media pe ţară la înscrieri în învăţământul primar sunt judeţele Timiş cu 93 la sută, Neamţ şi Botoşani – 91 la sută şi Giurgiu cu 90 la sută.
Ministrul a ţinut să precizeze că nu va fi acceptat învăţământ în trei schimburi.
"În Bucureşti, există două şcoli care sunt în programe de reabilitare în care se face învăţământ în trei schimburi, în rest ministerul nu va accepta o astfel de formă de învăţământ. Înscrierile se fac în limita spaţiului şi a organizării pregătirii în două schimburi", a mai spus Baba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS