23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCamion „înghiţit“ de asfalt

Camion „înghiţit“ de asfalt

Un camion care circula sâmbătă, pe strada Unirii din Craiova, a rămas blocat în mijlocul drumului după ce asfaltul a cedat şi a „înghiţit“ roţile din spate ale autovehiculului.
Incidentul a avut loc în jurul prânzului, când şoferul unui camion încărcat cu dale de beton a încercat să întoarcă, moment în care asfaltul străzii Unirii a cedat. Şoferul a povestit că s-a speriat când şi-a dat seama că autovehiculul pe care îl conducea intră în pământ.
„Totul s-a petrecut în câteva secunde. Conduceam şi am simţit cum asfaltul a cedat, iar maşina a intrat în pământ. M-am speriat şi n-am mai avut ce să fac. Mă întreb ce se întâmpla dacă era un autoturism. Probabil intra de tot în asfalt“, a spus şoferul camionului. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale Poliţiei Locale, care au blocat un sens de mers al străzii Unirii, dar şi lucrători ai Companiei de Apă „Oltenia“ SA, proprietara conductelor de sub asfalt. După ce a fost descărcat, camionul a fost scos din groapă cu ajutorul unui excavator al Companiei de Apă. Circulaţia în zonă a fost blocată pe un sens de mers timp de mai multe ore, atât cât au durat operaţiunea de scoatere a camionului din asfalt şi astuparea gropii.
Conducerea Companiei de Apă a explicat că strada a cedat din cauză că nisipul de sub asfalt a fost spălat de apă. „Pe strada Unirii au mai fost probleme în urmă cu câţiva ani. Acum, a cedat din cauza prespălării nisipului de sub asfalt. Au fost făcute reparaţiile necesare, s-a turnat şi asfalt, iar acum se circulă fără probleme“, a precizat ieri Doru Buruiană, directorul Companiei de Apă „Oltenia“.
Un incident asemănător a avut loc în septembrie 2005, când strada Nanterre a „înghiţit“ un camion încărcat cu balast. Atunci s-a stabilit că de vină a fost canalizarea. Pe 2 iunie 2006, din cauza ploilor torenţiale, pe strada Unirii s-a căscat o groapă de aproximativ 1,5 metri adâncime, însă atunci nici un şofer nu i-a căzut „victimă“.
În decembrie 2006, un Ford Focus condus de craioveanul Sorin Vîlcu a fost avariat după ce a căzut într-o groapă formată pe strada Brânduşei.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS