15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Descinderi în forţă la domiciliile unor proxeneţi

Mehedinţi: Descinderi în forţă la domiciliile unor proxeneţi

Descinderi simultane au loc la această oră în România şi Franţa pentru anihilarea unei reţele care, în ultimii ani, a exploatat zeci de tinere să se prostituează în zona Paris – Versailles. Poliţiştii de la “Crimă Organizată” Mehedinţi împreună cu trupele speciale au descins în patru locaţii din Drobeta Turnu Severin, inclusiv în vila în care locuieşte liderul grupării – Constantin Stani. În paralel, poliţiştii francezi au percheziţionat locaţiile din Franţa unde erau “locotenenţii” şi prostituatele. 
Anchetatorii din Mehedinţi susţin că Stani coordonează de trei ani gruparea care a racolat tinere din toată ţara, care au fost trimise apoi să se prostitueze în Franţa. Victimele erau bătute şi ameninţate atunci când nu ascultau ordinele membrilor reţelei ţigăneşti, care au strâns sute de mii de euro din exploatarea fetelor. 
11 persoane au fost ridicate pentru audieri de către anchetatorii români. De asemenea, a fost pus sechestru pe trei maşini de lux – BMW 645, un Maserati şi un Mercedes S Classe. La această ora, percheziţiile sunt în plină desfăşurare. 
Conform anchetatorilor, reţeaua de proxeneţi are ca lideri doi fraţi, cetăţeni de etnie romă, aceştia fiind se pare cei care au constituit gruparea infracţională, care apoi s-a extins până în Franţa. Operaţiunea a fost desfăşurată în comun cu poliţiştii francezi, care au monitorizat activitatea reţelei în Paris. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS