27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Tinerii fără loc de muncă pot fi consiliaţi în cadrul proiectului “Munca pe primul loc”

Craiova: Tinerii fără loc de muncă pot fi consiliaţi în cadrul proiectului “Munca pe primul loc”

Primăria Municipiului Craiova sprijină proiectul de reintegrare socială a şomerilor, proiect derulat de Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare prin Centrul pentru Reintegrarea Somerilor Craiova (CRS).
Timp de o saptamana consilieri de forta de munca şi somaj ai CRS Craiova îi aşteaptă pe cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă pentru a le prezenta facilităţile de care beneficiază prin proiectul “Munca pe primul loc”.
In acest sens vor fi amenajate doua puncte de lucru in Piata “Mihai Viteazul “ şi în cartierul Craioviţa Nouă –pe esplanadă, care vor funcţiona conform următorului program: in Piata “Mihai Viteazul” intre orele 09.00 – 17.00 , iar in cartierul Craiovita Noua între orele 09.00 – 16.00 in zilele de 15, 16 martie si respectiv 19 – 23 martie 2012.
Prin intermediul Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pot urma cursuri de calificare gratuite pentru 13 specializari: secretariat-birotica, limba engleza, casier (verificator bani), operator IT, competente sociale si civice, mediator social, antreprenoriat, ingrijitor copii, confectioner textile, fochist, electrician (de joasă si medie tensiune), tamplar, operator masini comanda numerica. Absolventii cursurilor obtin certificate recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
În cadrul Centrului pentru Reintegrarea Somerilor Craiova persoanele aflate in cautarea unui loc de munca beneficiaza si de: consiliere, informare, mediere pe piata muncii pentru identificarea oportunitatilor de angajare, servicii suport  – decontare transport, catering pentru participantii la cursurile de formare profesionala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS