12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puţin 28 de persoane, dintre care 22 de copii, au murit într-un accident rutier în Elveţia

Cel puţin 28 de persoane, dintre care 22 de copii, au murit într-un accident rutier în Elveţia

Cel puţin 28 de persoane, dintre care 22 de copii, şi-au pierdut viaţa într-un accident de autocar în Elveţia, informează NewsIn. Alţi 24 de copii au fost răniţi în accidentul din cantonul Valais, în apropiere de graniţa cu Italia. O parte dintre ei au fost duşi cu elicopterul la spitale din Lausanne, Berna şi alte oraşe elveţiene.
Autocarul – care transporta copii din Belgia – s-a izbit în zidul unui tunel din apropiere de oraşul Sierre. Potrivit jurnaliştilor elveţieni, tunelul nu era aglomerat în momentul producerii accidentului, iar condiţiile de drum erau normale. Poliţia a lansat o anchetă. Copiii erau din satele belgiene Lommel şi Heverlee şi se întorceau acasă după o vacanţă la schi. În autocar se aflau 52 de persoane.
Ministerul belgian de Externe a declarat că majoritatea copiilor aveau în jur de 12 ani, iar autocarul făcea parte dintr-o coloană de trei autovehicule închiriate de o organizaţie religioasă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS