19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul stabileşte mâine data alegerilor locale şi calendarul campaniei electorale

Guvernul stabileşte mâine data alegerilor locale şi calendarul campaniei electorale

Ordinea de zi a şedinţei de mâine a Guvernului include proiectul de hotărâre privind stabilirea datei de desfăşurare a alegerilor locale din anul 2012, precum şi alte acte normative legate de campania electorală, informează NewsIn. Guvernul informează că printre actele normative care ar putea fi incluse pe agenda de lucru a şedinţei de mâine se află o ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2012, precum şi proiectul de hotărâre privind stabilirea datei de desfăşurare a alegerilor locale. Coaliţia a decis, în urmă cu câteva săptămâni, ca data alegerilor locale să fie 10 iunie.
 
În discuţia Executivului de mâine ar putea intra şi Programul calendaristic privind activităţile referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale, precum şi stabilirea măsurilor pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului. Cheltuielile necesare pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale, numerotarea circumscripţiilor electorale judeţene şi a municipiului Bucureşti, aprobarea modelelor buletinelor de vot care vor fi folosite în alegerile locale vor intra, de asemenea, în atenţia Guvernului.
 
Executivul ar urma să decidă şi alte detalii legate de organizarea alegerilor, precum cele privind timbrul autocolant, modelele ştampilelor, modelul copiei de pe lista electorală permanentă, modelul copiei de pe lista electorală complementară, modelul listei electorale suplimentare, modelul extrasului de pe copia listei electorale permanente, complementare sau de pe lista electorală suplimentară, modelul listei susţinătorilor, modelul declaraţiei de acceptare a candidaturii, modelul declaraţiei de renunţare la candidatură, precum şi modelul listei membrilor organizaţiei cetăţenilor români aparţinând unei minorităţi naţionale, documente ce vor fi folosite în acest an pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS