19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDe ce pierde România turişti

De ce pierde România turişti

Hotelierii de pe litoral câștigă mai mult din mâncare dacă nu vând pachete all inclusive, deși acest sistem
le-ar aduce mai mulți turiști, a declarat ministrul dezvoltării regionale și turismului, Cristian Petrescu, ieri, la Târgul de turism ITB Berlin, potrivit Mediafax.
„Părerea mea este că
pierd turiști și, evident că pierd, dar dacă dânșilor le convine să țină hotelurile așa, fără all inclusive, și calculele lor relevă că merită așa, e afacerea dânșilor. Cei care ar trebui să ofere aceste pachete all inclusive au alte interese. Probabil că nu sunt atât de rentabile pentru ei cum sunt mesele, dacă le vând separat“, a declarat Cristian Petrescu.
Ministrul turismului a mai precizat că hotelierii ar trebui să înțeleagă că un profit mai mic de la mai mulți oameni poate fi egal cu un profit mai mare de la mai puțini turiști.
„Rămâne acum la latitudinea lor. Sunt agenți privați și noi nu le putem impune să facă aceste pachete, în afară de o recomandare, că ar fi bine să le facă, pentru a intra și pe alte piețe“, a adăugat ministrul.
Ministrul dezvoltării regionale și turismului a abordat și problema imaginii negative pe care România o are în rândul turiștilor străini, precizând că aceasta are oarecare beneficii. Potrivit ministrului, turiștii străini vin cu așteptări foarte mici în România și pleacă plăcut surprinși.
„Din discuțiile pe care le-am avut cu turoperatorii germani nu ni se reproșează prea multe lucruri. Majoritatea turiștilor care vin în România prin acești turoperatori […] pleacă acasă cu sentimentul că au găsit cu totul altceva decât ce se așteptau, pentru că au așteptări foarte mici și pentru că lucrurile pe care le găsesc în România sunt diferite față de ce așteptau ei“, a precizat Cristian Petrescu.
Ministrul a adăugat că străinii sunt mulțumiți de ce găsesc în România. „Faptul că atunci când te întorci din România ai sentimentul că ai primit mai mult decât te așteptai cred că e un lucru bun și pe care putem să construim foarte mult în continuare“, a mai spus Petrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS