21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtacatorul de la Perla urmează să fie supus unei expertize psihiatrice

Atacatorul de la Perla urmează să fie supus unei expertize psihiatrice

Bărbatul care a ucis două femei şi a rănit alte şase persoane în atacul armat de la salonul de coafură din zona Perla din Capitală a fost internat în Spitalul Penitenciarului Jilava, unde medicii urmează să îi facă mai multe analize. Potrivit NewsIn, Gheorghe Vlădan va fi supus şi unei expertize psihiatrice, specialiştii de la Institutul Naţional de Medicină Legală urmând să stabilească dacă el suferă de vreo boală psihică şi dacă era în deplinătatea facultăţilor mintale atunci când a deschis focul în frizerie. Această măsură a fost luată după ce ieri Vlădan a declarat că arma i s-a descărcat accidental în timpul atacului.
 
Gheorghe Vlădan a mai declarat că înainte de a deschide focul ar fi fost agresat de casiera coaforului. Pe de altă parte, în motivarea deciziei de arestare pentru 29 de zile se arată că, înainte de a trage, Vlădan ar fi ameninţat strigând către cei din coafor "Lasă că vă arăt eu vouă!". Ulterior, agresorul, care a tras 11 gloanţe în cele trei minute şi jumătate ale atacului, a susţinut că nu-şi explică modul în care s-a descărcat pistolul. Vlădean avea o concentraţie de alcool în sânge de 0,25 de grame la mie, luase un medicament antidepresiv, însă nu consumase droguri, potrivit buletinului de analize biologie, făcut public de procurori. El se afla sub tratament şi dormise foarte puţin în ultimele zile, a declarat, marţi, avocatul său, care nu a precizat ce tratament medical urma bărbatul.
Gheorghe Vlădan a deschis focul luni, în incinta unui coafor din zona Perla, cu un pistol Glock pentru care avea permis. Una dintre cele două femei ucise era soţia atacatorului, coafeză în salonul unde s-a produs masacrul, soţii Vlădan aflându-se în proces de divorţ. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis marţi, la propunerea procurorilor, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Vlădan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS