19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate46 de români repatriaţi din Siria până în prezent

46 de români repatriaţi din Siria până în prezent

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă într-un comunicat că până în prezent a sprijinit repatrierea a 46 de cetăţeni români prin Ambasada României la Damasc şi reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita călătoriile în Siria, iar dacă sunt deja în această ţară, să o părăsească rapid. 
"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Damasc a sprijinit repatrierea, până în prezent, a 46 de cetăţeni români în România. De asemenea, la nivelul MAE au fost înregistraţi 233 cetăţeni români (şi familiile lor), dintre care 17 la nivelul Departamentului Consular şi 216 la Ambasada României la Damasc. MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita călătoriile în această ţară, iar celor care se află deja pe teritoriul sirian, să-l părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre). Totodată, MAE solicită cetăţenilor români aflaţi în Siria să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Damasc, pentru a fi în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă", se arată în comunicat.
MAE reaminteşte că în cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică dedicată – +40.21.319.21.37 – la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru solicitări de sprijin şi informaţii consulare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS