13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârgujienii se bat pe locuinţele ANL

Târgujienii se bat pe locuinţele ANL

Cererea de locuinţe rămâne destul de ridicată la Târgu Jiu, în consiliile în care preţul apartamentelor a fost în scădere de la începutul crizei economice. Cetăţenii municipiului care sunt de ani buni în căutarea unei locuinţe nu îşi permit încă o casă din mai multe motive: fie pentru că nu riscă să se împrumute şi să achite rate 20 – 25 de ani, fie pentru că nu îndeplinesc toate condiţiile cerute de bănci pentru a obţine un credit să îşi achiziţioneze un apartament sau o garsonieră. De la an la an, numărul cererilor pentru locuinţe depuse la Primăria Târgu Jiu creşte. Din nefericire, ritmul lent în care se construieşte nu acoperă nici măcar 5% din solicitări, iar cei care au nevoie de o casă trebuie să aştepte câțiva ani până să aibă un acoperiş deasupra capului, chiar şi în calitate de chiriaş al statului.

Peste 3.500 de cereri

Potrivit Primăriei Târgu Jiu, în prezent sunt înregistrate la nivelul instituţiei peste 3.500 de cereri din partea celor care se află în căutarea unei case. 1.752 de solicitări sunt din partea tinerilor care vor să stea cu chirie într-o casă construită prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, iar diferenţa de până la 3.500 solicită o locuinţă socială, neavând o altă posibilitate de a obţine o casă.
„Este un număr mare de cereri şi pentru locuinţele sociale, şi pentru locuinţele ANL. În cartierul Narciselor, locuinţele sociale sunt gata în proporţie de 95%. Sunt opt pavilioane a şase garsoniere, în total 48 de locuinţe sociale. De asemenea, prin ANL se construiesc, tot în acest cartier, opt blocuri a câte 20 de unităţi locative fiecare, respectiv 160 de locuinţe, din care 96 de garsoniere şi restul apartamente cu două camere. Şi mai construim în zona Ciocârlău două blocuri cu un total de 64 de garsoniere. Cererile sunt şi de câțiva ani şi probabil că trebuie să mai aştepte şi în anii viitori“, a declarat Raul Chiriac, şef al Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS