13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMăsuri contra inundaţiilor pe Raznic

Măsuri contra inundaţiilor pe Raznic

Albia pârâului Raznic va intra într-un amplu proces de amenajare, pentru ca apele să nu mai iasă din matcă şi să inunde locuinţele doljenilor. Investiţia, cu o valoare totală de 24,451 milioane de lei, este derulată de Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Jiu, cu finanţare asigurată prin Programul Operaţional Sectorial (POS) de Mediu. „Lucrarea începe din amonte de localitatea Breasta şi până în comuna Greceşti. Tronsonul este foarte lung, dar lucrările se vor executa numai în intravilanul localităţilor, nu şi în extravilan, tronsoanele pe care se va amenaja albia totalizând 11,1 km“, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Marin Tălău, directorul tehnic al ABA Jiu.
„Practic, sunt vizate localităţile unde au tot fost inundaţii în ultima vreme, din cauza apelor adunate de pe versanţi. Prin intermediul acestor lucrări vom interveni pentru a nu mai fi astfel de probleme în zonele locuite“, a precizat Cosmin Călin, directorul ABA Jiu.
Deşi mai sunt o sumedenie de proceduri de îndeplinit pentru asigurarea finanţării, reprezentanţii ABA Jiu vor să demareze deja procedurile de licitaţie. „O să scoatem aceste lucrări la licitaţie în scurt timp şi până se vor îndeplini toate procedurile pentru obţinerea finanţării, în vară, să ştim deja câştigătorii“, a menţionat Cosmin Călin.
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS