18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFetiţă de şase ani, moartă la UPU Târgu Jiu

Fetiţă de şase ani, moartă la UPU Târgu Jiu

O fată de şase ani a decedat ieri la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgu Jiu.
Fetiţa din Târgu Jiu a fost adusă ieri-dimineaţă de părinţi la spital, acuzând puternice dureri abdominale. După ce medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Târgu Jiu au preluat pacienta şi aceasta a fost consultată de medicul chirurg de serviciu, părinţii au fost trimişi acasă cu fetița. Nu după mult timp, părinţii au revenit cu micuţa la spital, acesteia fiindu-i şi mai rău. Nu a durat mult, şi fata de doar şase ani a decedat sub privirile disperate ale mamei. Familia copilei a făcut scandal pe holurile unităţii medicale, dând vina pe medicii care nu au reuşit să îi salveze viaţa copilei. „Fetiţa era bolnavă din naştere, dar eu cred că medicii ăştia au lăsat-o să moară. Trebuie să plătească pentru ce au făcut. Eu nu eram acasă, dar mi-au spus că i s-a făcut rău fetiţei, Andreea o chema, şi au adus-o la spital. De la spital i-au trimis acasă, le-au spus că fata e bine, o doare burta. Apoi au adus-o repede iar la spital, pentru că îi era şi mai rău. Nici nu au adus-o bine la spital a doua oară, că a şi murit“, a spus bunica micuţei decedate. Unul dintre târgujienii aflaţi la spital a povestit că familia fetiţei a fost distrusă de vestea decesului. „Am înţeles că au venit cu fetiţa pentru că îi era rău şi medicii i-au trimis acasă, le-au spus că nu are nimic, o doare doar burta. Oamenii au plecat şi apoi au venit din nou la spital. Îi era şi mai rău. Aşa fac medicii, cred că nu le-au dat bani. De ce nu au ţinut-o la spital?“, a spus un bărbat din Târgu Jiu.

Stop cardio-respirator urmat de deces

La UPU era de serviciu medicul Ramona Oprea, care spune că părinţii micuţei au refuzat să stea în spital. „Este vorba despre o pacientă de şase ani, care de dimineaţă s-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe şi a fost văzută de medicul chirurg. Avea o colică abdominală. În urma tratamentului medical aplicat, familia micuţei a considerat că este mai bine să o ia acasă şi să continue acolo tratamentul indicat de medic. La scurt timp, părinţii au adus fetiţa pe braţe. Era în stop cardio-respirator şi i s-au aplicat manevre de resuscitare, dar, din păcate, fără succes. Familia ştia că fetiţa era sub risc, dar a plecat cu ea acasă. Micuţa avea sindromul Down. În urma necropsiei se va stabili care a fost cauza morţii. Pacienta avea mai multe probleme, avea malformaţii, era şi operată. Nu pot să spun eu de ce a murit“, a declarat medicul Ramona Oprea.

Anchetă la spital

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu va demara o anchetă administrativă pentru a afla ce s-a întâmplat în cazul decesului micuţei. Potrivit medicului Eugenia Căliman, directorul adjunct al unităţii medicale, rezultatul necropsiei va stabili dacă între colica abdominală şi deces a existat o relaţie de cauzalitate. „Este vorba despre o fetiţă de şase ani cu o importantă patologie congenitală, care de-a lungul anilor a suferit mai multe intervenţii chirurgicale şi a avut mai multe spitalizări. Am stat de vorbă cu medicul Stăniloiu, cel care a consultat-o pe fetiţă, i-a făcut ecografiile necesare şi a spus că, în urma consultului clinic, totul a fost în limitele normalului. Fetei i s-a administrat tratament pentru colică abdominală şi, pentru că simptomatologia a cedat, familia a considerat că cel mai bine este să o ia acasă. Familia a adus-o înapoi, peste câteva ore, în stop cardio-respirator. Pacientei i-au fost aplicate manevre de resuscitare, timp de 45 de minute, dar aceasta nu a răspuns, situaţie în care medicii au constatat decesul. În acest caz a fost demarată o anchetă administrativă, urmând să stabilim dacă fetiţa a beneficiat de serviciile medicale corespunzătoare“, a declarat medicul Eugenia Căliman, directorul adjunct al unităţii medicale.
Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS