12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegele asfaltului, în arest pentru 20 de zile

Regele asfaltului, în arest pentru 20 de zile

Regele asfaltului, Cătălin Spătaru, va sta în arest preventiv pentru următoarele 20 de zile, alături de Mihai Ion, unul dintre capii reţelei din Strehaia. Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi s-au pronunţat luni seară, cu puţin înainte de miezul nopţii, după ce au mai judecat alte cinci persoane, în acelaşi dosar.
Omul de afaceri Cătălin Spătaru, cercetat şi dat în consemn la frontieră în dosarul privind un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost reţinut duminică pentru 24 de ore.
Anchetatorii i-au confiscat două maşini, un Mercedes X 6 şi un Audi A 6. De asemenea, şi liderii grupului infracţional acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, Mihai Gheorghe şi Ion Mihai, au fost daţi, luni dimineaţă, în consemn la frontieră.
Cătălin Spătaru a mers de bunăvoie în faţa procurorilor duminică după-amiază, pentru a se pune la dispoziţie în ancheta de fraudare a statului cu 20 de milioane de euro, susţinând tot timpul că nu este implicat. Luni, după ora prânzului, când i-a expirat ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore şi după ce a semnat mandatul de aducere, piteşteanul a plecat cu una dintre maşinile sale de lux la un club select din oraş, unde a aşteptat decizia tribunalului, care avea să îl trimită direct în arestul poliţiei. Mandat de arestare preventivă a primit şi Ion Mihai, unul dintre capii reţelei de evazionişti, care după audieri nu a mai stat să primească decizia judecătorului.
„Nu comentez decizia judecătorului, însă, din punctul meu de vedere, nu au existat probe care să ducă la arestarea clientului meu, vom face recurs şi ne vom judeca la Curtea de Apel Craiova, unde sperăm că se va face dreptate“, a declarat Bebe Dana, avocatul lui Cătălin Spătaru.
Acelaşi verdict a fost și în cazul lui Mihai Ion, unul dintre romii din Strehaia, care se pare că manevra firmele ce emiteau facturi fictive către diferite societăți. Ceilalţi patru romi sunt cercetaţi în libertate.
„Este decizia judecătorului, nu am ce să comentez, am depus cerere de recurs pentru că, din punctul meu de vedere, nu au existat probe împotriva clientului meu şi cred că în cursul săptămânii viitoare vom merge în instanţă la Curtea de Apel Craiova“, a declarat şi Sorin Crudiu, avocatul lui Ion Mihai.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, Spătaru şi Ion Mihai riscă ani grei de închisoare.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS