13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCei mai buni constructori de avioane de hârtie

Cei mai buni constructori de avioane de hârtie

Studenţii craioveni au reuşit duminică să-şi demonstreze creativitatea în construirea şi pilotarea avioanelor de hârtie, la etapa de calificări pentru Campionatul Mondial de Avioane de Hârtie (Red Bull Paper Wings), care va avea loc pe 4 și 5 mai, la Salzburg, Austria, în Hangar 7. La selecţia din Craiova, cel mai bun rezultat la categoria „Distanţă de zbor“ a fost obţinut de Andrei Obeanu. Acesta a reuşit să construiască un avion care a zburat pe o distanţă de 18,6 metri. La categoria „Durată de zbor“ s-a impus avionul lui Andrei Barbu, care s-a menţinut în aer timp de 8,34 secunde.

„Zbor acrobatic“, cea mai spectaculoasă probă

Cea mai spectaculoasă probă a fost cea de „Zbor acrobatic“. Aceasta a fost jurizată de Cristian Smarandache (comandantul Aeroclubului din Craiova), Ana-Maria Petrovie – căpitanul echipei de parașutism a Aeroclubului din Craiova, şi de Andrei Neacşu, un împătimit al aeromodelismului. Aceştia au acordat note atât pentru construcţia (tehnica) avionului de hârtie, cât şi pentru creativitate (artă şi design) şi performanţă în zbor. Cel mai mare punctaj în Craiova a fost obţinut de Cosmin Tudorică (25 de puncte). Ca şi premiu pentru performanţa obţinută, câştigătorii de la fiecare categorie au avut de ales între un zbor cu planorul, un zbor cu avionul sau un zbor cu parapanta, bineînţeles în tandem.
Până acum a mai avut loc o selecţie în Bucureşti. Potrivit site-ului www.redbull.ro, acolo, cel mai bun avion a reuşit să parcurgă o distanţă de 27,87 metri. Cel mai rezistent avion s-a menţinut în aer timp de 8,53 secunde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS