18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVladimir Putin a ajuns la 63,71% din voturi după numărarea a 99,5% din sufragii

Vladimir Putin a ajuns la 63,71% din voturi după numărarea a 99,5% din sufragii

Vladimir Putin a ajuns la 63,71% din voturi după numărarea a 99,5% din sufragii, a anunțat azi Vladimir Churov, președintele Comisiei Electorale Centrale, informează NewsIn.
“Potrivit datelor preliminare, Vladimir Vladimirovici Putin a fost ales președinte al Rusiei”, a declarat Churov, în cadrul unei conferințe de presă.
Președintele CEC a respins plângerile organizațiilor care au reclamat faptul că foarte mulți observatori nu au fost lăsați să observe procesul electoral. El a precizat că doar 77 dintre cei peste 300.000 de observatori au fost împiedicați să-și exercite meseria.
În prima sa apariţie publică după închiderea urnelor, în mijlocul susţinătorilor săi din centrul Moscovei, Putin, cu lacrimi în ochi, le-a spus celor care l-au votat că au câştigat o luptă deschisă şi onestă. El a declarat ulterior că lacrimile nu erau de emoţie, ci din cauza vântului.
Peste 100.000 de susţinători ai lui Putin s-au strâns în apropiere de Kremlin, fluturând drapele şi pancarte,  la un concert organizat pentru a sărbători victoria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS