30.1 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătăţii intenţionează reglementarea interzicerii fumatului în spaţiile publice

Ministerul Sănătăţii intenţionează reglementarea interzicerii fumatului în spaţiile publice

Ministerul Sănătăţii intenţionează reglementarea interzicerii fumatului în spaţiile publice în concordanţă cu recomandările UE, în condiţiile în care mai mult de o treime dintre adulți sunt expuși la fumul de tutun la locul de muncă, a declarat, azi, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, citat de NewsIn.
Reglementarea interzicerii fumatului în spaţiile publice poate fi realizată, potrivit lui Ritli, prin susţinerea proiectului de lege care există în prezent în Parlament sau prin promovarea unui alt act normativ referitor la această interdicţie.
86,6% dintre români sunt expuşi la fumul de ţigară în restaurante, iar 94,4%, în baruri și cluburi, potrivit primului studiu efectuat de Global Adult Tobacco Survey (GATS) Romania.
Aceeaşi cercetare arată că prevalenţa fumatului în România este de 26,7%. Numărul celor care fumează zilnic este estimat la peste 4,4 milioane.
Aproape trei sferturi dintre adulţi (72,0%) se declară în favoarea interzicerii totale a fumatului în restaurante şi mai mult de jumătate (57,0%) în baruri şi cluburi, potrivit studiului GATS.
Anual, în România, circa 33.000 de oameni mor din cauza unor boli agravate de fumat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS