18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAzi incepe examenul pentru şefia ANI

Azi incepe examenul pentru şefia ANI

Consiliul Naţional de Integritate (CNI) organizează, azi, proba scrisă – prima etapă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), urmând ca pe 21 martie să aibă loc cea de-a doua probă – interviul, informează Agerpres.
Pentru postul de preşedinte al ANI s-au înscris Ion Ionel Gârleşteanu şi Horia Georgescu, actualul secretar general al ANI, cel care are şi cele mai mari şanse să câştige această funcţie, iar pentru vicepreşedinte concurează Bogdan Stan (în prezent, director în cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate), Marius Bălan şi Lovasz Andras Miklos. 
Proba scrisă constă în elaborarea unei lucrări, respectiv rezolvarea a trei subiecte obligatorii, iar candidaţii trebuie să obţină minimum 70 de puncte din 100 posibile. 
Cei care reuşesc să treacă de proba scrisă vor susţine interviul, centrat pe un proiect de management. Şi aici, candidaţii trebuie să obţină un minimum de 70 de puncte din 100 posibile. 
Funcţia de preşedinte al ANI a fost ocupată, în ultimii patru ani, de Alexandru Cătălin Macovei, în vreme ce pentru postul de vicepreşedinte, CNI nu a reuşit să organizeze un concurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS