13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Doi dintre cei care au primit mandate de arestare în dosarul Strehaia, daţi în urmărire generală

Mehedinţi: Doi dintre cei care au primit mandate de arestare în dosarul Strehaia, daţi în urmărire generală

Doi dintre membrii grupării din dosarul de evaziune fiscală de 20 de milioane de euro care au primit mandate de arestare preventivă luni noapte, dar au dispărut din tribunal înainte de pronunţarea sentinţei, au fost daţi în urmărire generală, informează NewsIn.
Ilie şi Florin Mihai, tată şi fiu, din Strehaia, au primit mandat de arestare preventivă, luni noapte, pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. Ei au dispărut, însă, din Tribunal înainte ca pe numele lor să fie emise mandatele de arestare, în condiţiile în care ordonanţele de reţinere le-au expirat cu cinci ore înainte de pronunţarea sentinţei. Cei doi au fost căutaţi la domiciile lor şi la sediul unor firme, dar nu au fost găsiţi.
Patru dintre cele 11 persoane care au fost prezentate Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare în dosarul Strehaia au primit mandate de arestare preventivă, în noaptea de luni spre marţi, omul de afaceri Silvian Toma şi alţi învinuiţi în acest dosar fiind cercetaţi în stare de libertate.
Decizia Tribunalului Mehedinţi de a-i cerceta în libertate pe şapte dintre membrii grupării acuzate de evaziune fiscală de 20 de milioane de euro a fost atacată cu recurs de către procurorii DIICOT Mehedinţi. Recursul se va judeca luni la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS