21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu pleacă la Bruxelles pentru semnarea Tratatului de guvernanţă fiscală

Băsescu pleacă la Bruxelles pentru semnarea Tratatului de guvernanţă fiscală

Preşedintele Traian Băsescu va participa joi şi vineri la reuniunea Consiliului European de primăvară, în marja căreia va fi semnat Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare, informează Administraţia presidenţială citata de Mediafax.
Discuţiile şefilor de stat şi de guvern ai statelor membre ale Uniunii Europene se vor concentra asupra măsurilor de consolidare a Uniunii Economice a UE, atât în ceea ce priveşte întărirea disciplinei fiscal-bugetare, cât şi stimularea creşterii şi a ocupării forţei de muncă.
În marja reuniunii, vineri, şefii de stat şi de guvern din 25 de state membre vor semna Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare, mai precizează Administraţia prezidenţială.

Tot la Consiliul European de la Bruxelles urmează să fie luată o decizie şi în privinţa acordării statutului de ţară candidată la UE Serbiei. La Consiliul Afaceri Generale, care a avut loc marţi, România a prezentat însă o Declaraţie prin care a subliniat necesitatea unor rezultate concrete şi rapide în ceea ce priveşte semnarea protocolului privind statutul minorităţilor între Bucureşti şi Belgrad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS