20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul şef al DNA, şocat de anularea condamnării lui Dinel Staicu

Procurorul şef al DNA, şocat de anularea condamnării lui Dinel Staicu

 Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a declarat azi, cu ocazia prezentării bilanţului activităţii DNA pe anul 2011, că procurorii au fost "şocaţi" de decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti de a anula executarea condamnării laşapte ani de închisoare de către Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), relateaza Agerpres.
"Pe noi, pe procurori, acea soluţie ne-a şocat, pentru că din toate analizele noastre nu există un caz care să justifice o asemenea soluţie, adică anularea unei condamnari definitive. Nu există un caz practic, vorbesc. Acum, aşteptăm motivarea instanţei de judecată care a dispus o asemenea soluţie şi să vedem ce este de facut. Din punct de vedere al căilor de atac, nu este nimic de făcut. Este o soluţie dată definitiv. Noi trebuie să vedem acum, CSM, dacă acolo este o abatere disciplinară şi noi procurorii dacă e vorba de o faptă penală. Acel caz de contestaţie în anulare a fost invocat în faţa instanţelor de apel şi recurs, care au spus că nu există. De aceea, este ciudat să vedem că vine un alt complet al aceleiaşi curţi de apel, care spune că există şi anulează", a declarat Daniel Morar. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis joi, 23 februarie 2012, contestaţia în anulare formulată de fostul preşedinte al SIF Oltenia, Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul privind devalizarea Băncii Internaţionale a Religiilor, în care fusese condamnat la şapte ani de închisoare. Astfel, magistraţii au anulat condamnarea la şapte ani de închisoare. 
Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu vineri, după decizia Curţii de Apel Bucureşti, astfel încât va efectua verificări. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS