27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIslamiştii arestaţi în Ucraina intenţionau să amplaseze mine pe un bulevard folosit zilnic de Putin

Islamiştii arestaţi în Ucraina intenţionau să amplaseze mine pe un bulevard folosit zilnic de Putin

Islamiştii arestaţi în Ucraina, care complotau să îl asasineze pe Vladimir Putin, intenţionau să amplaseze mine pe bulevardul Kutuzovski din Moscova, pe care premierul îl foloseşte zilnic, informează NewsIn, citând BBC News.
Serviciile secrete ruse şi ucrainene au anunţat azi că au dejucat o tentativă de asasinat a premierului Vladimir Putin, ce urma să aibă loc după alegerile prezidenţiale din 4 martie.
Autorităţile au descoperit complotul islamiştilor după o explozie într-un apartament din Odessa (sudul Ucrainei), în care şi-a pierdut viaţa o persoană.
Doi suspecţi au fost reţinuţi. Ambii au fost arătaţi la postul rus de televiziune Pervîi Kanal, unul dintre ei în timp ce era interogat, iar celălalt acordând un interviu. Ei au recunoscut implicarea în complot.
Unul dintre suspecţi, Ilia Pianzin, a spus că a fost angajat de liderul militant cecen Doku Umarov, şi de suspectul care şi-a pierdut viaţa în explozia de la Odessa, Ruslan Madaiev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS