16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania recrutează voluntari experţi în colectarea taxelor pentru a combate evaziunea în Grecia

Germania recrutează voluntari experţi în colectarea taxelor pentru a combate evaziunea în Grecia

Autorităţile germane au recrutat circa 160 de voluntari experţi în colectarea taxelor, care să meargă în Grecia pentru a ajuta la combaterea evaziunii fiscale, iar presa elenă scrie deja despre "o forţă de asalt formată din colectori de taxe germani", informează mediafax.ro citând Financial Times. Cei aproximativ 160 de experţi urmează să se deplaseze în Grecia în cadrul unei iniţiative a UE şi FMI pentru îmbunătăţirea sistemului de colectare de taxe.
Un oficial guvernamental elen a reacţionat pozitiv la plan: "Astfel de asistenţă, pentru îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei administraţiei publice elene, este binevenită".
Sosirea oficialilor germani la Atena ar putea, însă, retrezi ostilitatea faţă de Germania, declanşată în ianuarie de un plan pentru numirea unui "comisar pentr buget", care să supravegheze finanţele Greciei.
Voluntarii ar putea derula seminarii sau "proiecte pe termen lung", potrivit Ministerului de Finanţe german. Toţi cei aproape 160 de experţi vorbesc engleza, iar aproximativ zece şi greceşte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS