24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Piţurcă: Mă voi baza în continuare pe Tătăruşanu

Fotbal – Piţurcă: Mă voi baza în continuare pe Tătăruşanu

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că Ciprian Tătăruşanu este unul dintre cei mai valoroşi portari din fotbalul românesc şi că se va baza în continuare pe serviciile lui, adăugând că speră să nu se repete experienţa acestuia de la meciul Stelei cu Twente. "Tătăruşanu este unul dintre cei mai valoroşi portari din fotbalul românesc, iar el va face parte din naţională şi în funcţie de ce va face în continuare. Eu nu mă iau după o greşeală. Într-adevăr a fost o greşeală mare în retur, în meciul tur nu a avut nicio vină. În meciul retur a greşit, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i luăm capul, să fie discuţii două zile la rând. El face parte din lot în continuare, mă voi baza în continuare pe serviciile lui. Trebuie să înţeleagă şi să ia ce-i pozitiv din ce s-a întâmplat. La faza golului mi s-a părut şi mie relaxat. Şi Geraldo are vina lui. E o experienţă care sper să nu se repete şi cu asta basta, viaţa merge înainte. Ce trebuia să-i facem lui Mutu când a ratat penalti la turneul final cu Italia, să-l împuşcăm?", a spus Piţurcă.

 

„Ar fi foarte rău dacă Mutu s-ar gândi doar că trebuie să doboare recordul lui Hagi“

 

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că ar fi foarte rău dacă fotbalistul Cesenei, Adrian Mutu, s-ar gândi doar că trebuie să doboare recordul de goluri al lui Gheorghe Hagi la echipa naţională. "Am discutat cu Mutu foarte serios. Mă interesează ca jucătorii cu mare experienţă şi valoare să se gândească numai la echipa naţională şi când intră în teren să dea totul. Nu mă interesează că au fost obişnuiţi cu zile libere. Mai ales pentru Mutu e ultimul tren de a prinde un turneu final de campionat mondial. Iar prin ceea ce face pe teren el este liderul naţionalei. Dialogând cu el mi s-a părut că a înţeles foarte bine acest lucru. Ar fi foarte rău dacă s-ar gândi doar că trebuie să doboare recordul de goluri al lui Hagi (n.r. – Hagi a înscris 35 de goluri pentru echipa naţională, iar Mutu 34)", a spus Piţurcă, precizând că speră ca Mutu să dea absolut totul când vine şi joacă pentru echipa naţională. "Şi a făcut-o. Dar eu vreau mult mai mult de la el văzând şi ce face la echipa de club. I-am spus că nu îmi place ce joacă echipa de club pe faza defensivă. Nu sunt o echipă, un grup. Probabil va fi căpitan, Mutu va fi căpitanul echipei naţionale la acest meci", a adăugat tehnicianul.

 

Speră într-o victorie cu Uruguayul

 

Piţurcă doreşte ca echipa României să facă un joc bun cu Uruguay, în amicalul de miercuri. "Este primul meci în acest an, cu o echipă extrem de valoroasă, locul patru la Cupa Mondială, campioana Americii de Sud, cu jucători formidabili, însă şi echipa României este pe un drum bun, spun eu după victoria cu Grecia, şi sper să realizăm un joc bun şi un rezultat pe măsură. Îmi pare rău că au fost doi jucători care nu pot să facă parte din lot, Luchin s-a accidentat, l-am înlocuit cu Râpă, şi Ştefan Radu l-am înlocuit cu Latovlevici", a menţionat selecţionerul, care a mai spus că şi-ar dori ca în acest an echipa naţională să nu piardă niciun meci. "Cred că putem. La sfârşitul lunii mai întâlnim două echipe puternice, Elveţia şi Austria, apoi Belgia", a declarat el.

 

A vorbit despre convocaţi şi neconvocaţi

 

Victor Piţurcă a justificat şi neconvocarea jucătorului echipei Şahtior Doneţk, Răzvan Raţ: "Toţi jucătorii care activează în străinătate au fost anunţaţi că vineri va fi definitivat lotul, pur şi simplu am alte opţiuni în flancul stâng, iar Raţ trebuie să se lupte să redevină titularul postului. Nu există supărări sau chestii de genul ăsta. Cine se supără şi se plânge prin presă chiar nu mai vine la echipa naţională".

El a precizat că vrea mai mult de la atacantul echipei Schalke 04, Ciprian Marica. "Nu mi-au plăcut evoluţiile lui Ciprian la echipa de club. Vreau mult mai mult de la el. Acum îmi reproşez şi eu că am avut discuţii cu el înainte de a merge la Schalke şi i-am recomandat că trebuie să rămână în fotbalul german. Eram sigur că va juca titular, părerea mea este că e peste Huntelaar ca şi calităţi. Depinde de el şi de ceea ce face el atât la antrenament cât şi la joc. E un tip care are o grimasă de mulţumire când joacă şi asta o să îi afecteze cariera", a explicat tehnicianul.

Piţurcă a vorbit şi despre jucătorul echipei Orduspor, Bogdan Stancu, menţionând că acesta a avut probleme la ultimul meci, dar şi că îl bucură evoluţiile sale. "I-am urmărit toate meciurile, a marcat. S-a accidentt la ultimul meci, l-a durut foarte tare spatele şi este incert. Mă bucură evoluţiile lui şi aşa aş vrea să fie toţi atacanţii", a afirmat selecţionerul.

Victor Piţurcă a menţionat că l-a convocat pe Torje pentru meciul cu Uruguay între altele şi pentru că "merită un ajutor". "A fost Roman în acest stagiu cu naţionala, am fost foarte mulţumit de comportamentul lui, însă a trebuit să aleg între el şi Torje şi am ales totuşi să îl chem pe Torje, pentru că merită un ajutor. A fost şi titular, dacă nu probabil ar fi fost Roman cel care ar fi venit. Totuşi echipa naţională are nevoie de jucătorii valoroşi şi Torje este unul dintre jucătorii pe care sper echipa naţională să se bazeze în viitor", a spus Piţurcă.

Tehnicianul a declarat că ţine foarte mult la portarul Costel Pantilimon, de la Manchester City, dar acesta are nevoie să joace. "Ţin foarte mult la Pantilimon, pentru că eu l-am adus la echipa naţională, însă trebuie să joace, pentru că este un jucător fără experienţă. E foarte greu să plece de la Manchester City, pentru că este unul dintre cele mai mari cluburi, iar adversarul lui este portarul Angliei", a adăugat Piţurcă.

Victor Piţurcă speră ca Arena Naţională să fie plină de spectatori la meciul cu Uruguay. "Am înţeles că este interes pentru joc, aşa mi-a spus preşedintele. Totuşi s-au vândut prea puţine bilete pentru valoarea adversarului. Jucăm cu un adversar mai bun ca Argentina în momentul ăsta, mai bun ca Brazilia. Mă aştept să vină oameni să ia bilete, mai ales că preţul e foarte bun, eu sper ca stadionul să fie plin", a spus Piţurcă.

El a menţionat că la partida de miercuri va face cinci schimbări la pauză. "Cine joacă la echipa de club şi o face foarte bine joacă şi la echipa naţională. Poate trebuie să intre amândoi în teren, Nicoliţă, Torje… Asta şi voi încerca cu Uruguay, ca la pauză să fac cinci schimbări şi să bag aproape două garnituri, cum s-a întâmplat şi la meciul uc Grecia, când am introdus jucători pe teren după pauză care au jucat foarte bine. Şi o să păstrez o rezervă pentru repriza a doua", a precizat selecţionerul.

Prima reprezentativă a României va întâlni, miercuri, de la ora 20.30, pe Arena Naţională din Bucureşti, selecţionata Uruguayului, într-o partidă amicală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS