17.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihai Bundoi (Mundipharma): Primul import de morfină va ajunge la distribuitori în două-trei zile

Mihai Bundoi (Mundipharma): Primul import de morfină va ajunge la distribuitori în două-trei zile

Mihai Bundoi, managerul Mundipharma, firma care importă morfina în România, a declarat la The Money Channel că importurile au fost sistate la sfârşitul lunii ianuarie din cauza întârzierilor de peste un an pe care le are CNAS şi că primele produse vor ajunge la distribuitori în două-trei zile.
"Ăsta este motivul pentru care pentru au fost întârzieri de livrare. Nu se plăteşte de către statul român", a spus Bundoi, citat şi de NewsIn.
Reprezentantul Mundipharma spune că CNAS are întârziere la plăţi de peste un an, dar că importurile vor fi reluate, în baza unei părţi din datorie achitată în aceste zile.
"Am marfă care a fost livrată anul trecut în lunile februarie, martie şi care nu a fost plătită nici acum Stocurile s-au epuizat la sfârşitul lunii ianuarie. Primul import care intră în România va ajunge la distribuitorii noştri cam în două-trei zile. Acest import o să asigure cam două săptămâni", a adăugat Bundoi.
Guvernul a aprobat ieri prin HG alocarea a 750.000 lei pentru medicamente morfinice, banii urmând să fie luaţi de la Casa de Sănătate şi viraţi în fondul de rezervă al Guvernului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS