32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Suciu: Ordinul de ministru privind clasa pregătitoare nu va fi modificat

Dan Suciu: Ordinul de ministru privind clasa pregătitoare nu va fi modificat

Ordinul de ministru privind clasa pregătitoare nu va fi modificat. Potrivit HotNews, anunţul a fost facut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, care a declarat în cadrul unei conferinte de presă că azi premierul Mihai Răzvan Ungureanu a avut o întâlnire de lucru la sediul Guvernului cu Ministrul Educaţiei, Cătalin Baba, în care a fost evaluat ordinul de ministru pentru înscrierea copiilor în clasa I şi în clasa pregătitoare. 
"S-au clarificat doua din principiile care au starnit multe emotii şi care au fost considerate la nivelul opiniei publice neclare: dreptul părinţilor de a-si inscrie copilul in orice scoala si faptul ca inscrierea copiilor se face fara nicio evaluare scolara prealabila. Aceasta inscriere se face dupa un calendar foarte clar. Pana la 5 martie, copiii vor fi inscrisi in scolile de circumscriptie. Daca nu se doreste sa se faca inscrierea in aceasta scoala, inscrierea se face in perioada 5-20 martie in orice scoala doreste parintele. Acolo unde este cerere foarte mare, inspectoratul va incerca sa majoreze numarul locurilor posibile", a declarat Suciu.
Clasa pregătitoare, care ar urma să fie inclusă, din toamnă, în ciclul primar de învăţământ, a fost contestată în instanţă de un grup de părinţi, la Curtea de Apel Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS