15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateClasa pregătitoare, contestată de părinţi în instanţă la Bucureşti

Clasa pregătitoare, contestată de părinţi în instanţă la Bucureşti

Clasa pregătitoare, care ar urma să fie inclusă, din toamnă, în ciclul primar de învăţământ, a fost contestată în instanţă de un grup de părinţi, primul termen fiind programat pentru astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, informează NewsIn.
Părinţii au atacat, practic, ordinul ministrului Educaţiei pentru aprobarea metodologiei privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012-2013.
Ei sunt nemulţumiţi de faptul că ar fi obligaţi să îşi înscrie copiii la şcoala din proximitate, ceea ce, în opinia lor, le restrânge dreptul la alegere.
Concret, părinţii copiilor care nu au fost recenzaţi în perioada 30.01-18.02.2012 sunt rugaţi să se adreseze unităţii de învaţământ în a cărei circumscripţie şcolară este arondată adresa de domiciliu/resedinţa, pentru a fi luaţi în evidenţă.
În cazul în care preşcolarii nu se regăsesc în evidenţele unitaţilor de învăţământ respective, şcolarizarea acestora în anul şcolar 2012- 2013 se va face pe locurile rămase libere, după cum a precizat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS