24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBorbely: Suspendarea taxei auto pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007 a fost determinată de reacţiile din piaţă

Borbely: Suspendarea taxei auto pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007 a fost determinată de reacţiile din piaţă

Taxa auto pentru vehiculele înmatriculate înainte de 2007 a fost suspendată din cauza reacţiilor primite din piaţă, a declarat, pentru Agerpres Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.
"Decizia de a suspenda plata acestei taxe pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007 am luat-o după ce am primit mai multe reacţii din piaţă potrivit cărora modificarea legislaţiei privind taxa auto influenţează sute de mii de proprietari. Această suspendare este, practic, un răgaz mai ales pentru cei care au de reglat diferite situaţii", a afirmat Borbely. 
La finele lunii ianuarie a acestui an, Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă pentru suspendarea aplicării prevederilor din Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule referitoare la achitarea taxei de poluare pentru autovehiculele înmatriculate în România înainte de anul 2007. Suspendarea este valabilă până pe 31 decembrie 2012, inclusiv. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS