32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANM: Zăpada se poate topi dacă temperatura depăşeşte 15 grade

ANM: Zăpada se poate topi dacă temperatura depăşeşte 15 grade

Topirea masivă a stratului de zăpadă se poate produce în condiţiile în care temperatura maximă a aerului înregistrează valori de peste 15 grade Celsius în mai multe zile consecutive, iar minimele nocturne sunt pozitive, susţin reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Riscul de inundaţii pe râurile mari apare în condiţiile în care, simultan cu valorile termice ridicate, se produc şi precipitaţii lichide însemnate cantitativ, respectiv peste 15 litri pe metru pătrat pe arii extinse, mai spun cei de la ANM.
Pentru intervalul 25 februarie-7 martie, prognoza meteorologică indică temperaturi minime ale aerului în general negative (-9…-1°C) la nivelul întregii ţări şi maxime între 4 şi12 grade. "Sub aspect pluviometric se întrevăd precipitaţii mixte, cu caracter temporar. Menţionăm că, în situaţiile în care temperaturile maxime ajung la valori de 10- 12 grade sunt posibile creşteri ale nivelurilor pe râurile mici şi pârâuri, precum şi băltiri la suprafaţă pe solurile greu permeabile şi cu drenaj defectuos", mai precizează reprezentanţii ANM.
Directorul general al ANM, Ion Sandu, a precizat anterior că nu există condiţii pentru producerea de inundaţii, cel puţin până la 1 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS