19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Dinel Staicu scapă de şapte ani de închisoare în dosarul fraudării BIR

Dinel Staicu scapă de şapte ani de închisoare în dosarul fraudării BIR

Curtea de Apel București a admis, definitiv și irevocabil, contestația în anulare depusă de Dinel Nuțu, fost Staicu, și a dispus casarea hotărârilor prin care acesta a fost condamnat pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor, informează evz.ro.
Curtea a motivat că acest caz a mai fost judecat, în paralel, de către o altă instanță și că există autoritatea de lucru judecat – pentru o faptă, o persoană nu poate fi trasă la răspundere de mai multe ori.
Dinel Staicu rămâne în Penitenciarul Rahova, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în dosarul prejudicierii companiei Transgaz.
Pe 4 aprilie 2011, Dinel Staicu, fost director al SIF Oltenia, a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). Atunci, sentința a fost pronunțată de Curtea de Apel București, care a redus, astfel, cu cinci ani pedeapsa de 12 ani la care instanța de fond, Tribunalul București, l-a condamnat inițial pe Dinel Staicu.
Potrivit procurorilor anticorupţie, Dinel Staicu ar fi cumpărat acţiuni la SIF Oltenia în valoare de peste un milion de euro, cu banii obţinuţi fraudulos de la BIR, prin intermediul unor societăţi pe care le controla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS