13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDominique Strauss-Kahn a fost plasat în arest preventiv pentru complicitate la proxenetism

Dominique Strauss-Kahn a fost plasat în arest preventiv pentru complicitate la proxenetism

Fostul director FMI Dominique Strauss-Kahn a fost plasat în arest preventiv pentru complicitate la proxenetism, a anunţat Parchetul din Lille, potrivit NewsIn. Durata arestului preventiv nu este cunoscută încă, însă nu poate fi mai lungă de 48 de ore.
Dominique Strauss-Kahn s-a prezentat azi la Jandarmeria din Lille, pentru a fi audiat  în legătură cu rolul său într-un dosar de proxenetism supranumit Carlton.
Fostul şef al FMI a cerut de două ori să fie audiat cât mai repede posibil pentru a oferi explicaţii în acest dosar şi a pune capăt "insinuărilor".
Este vorba despre o anchetă asupra organizării unor petreceri sexuale în restaurante şi cluburi de swingeri din Paris, Washington, Madrid, Viena şi Belgia.
Strauss-Kahn poate fi pus sub acuzare dacă magistraţii vor considera că el ştia că femeile respective erau prostituate şi dacă banii cu care erau plătite erau obţinuţi fraudulos.
DSK, 62 de ani, a demisionat din funcţia de şef al FMI în mai 2011, după ce a fost acuzat de viol de către o cameristă din New York. El a revenit în Franţa în august, după ce cazul din SUA s-a prăbuşit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS