16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Deputaţii au votat, pe articole, imprescrptibilitatea omorului

Deputaţii au votat, pe articole, imprescrptibilitatea omorului

Deputaţii au adoptat, azi, pe articole, iniţiativa legislativă de modificare a Codului Penal prin care se reglementează imprescriptibilitatea infracţiunii de omor, informează NewsIn.
În cadrul dezbaterilor, deputatul PDL Sever Voinescu a precizat că România era printre puţinele state menbre ale UE care aplicau prescriptibilitatea infracţiunilor de omor. Punctul de vedere al democrat-liberalului, a fost susţinut şi de ceilalţi reprezentaţi ai grupurilor parlamentare ale Coaliţiei.
După ce a fost votat pe articole, proiectul nu a mai fost supus votului final. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest acest act normativ.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis luni, în unanimitate, să introducă imprescriptibilitatea omorului în Codul penal, adoptând un raport favorabil iniţiativei legislative a Robertei Anastase şi a lui Sever Voinescu.
Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a primit luni o solicitare din partea lui Traian Băsescu prin care cere supunerea spre adoptare cât mai rapidă a unei iniţiative legislative demarată de PDL care stabileşte imprescriptibilitatea răspunderii penale şi a executării pedepsei în cazul omorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS